היכון החל רוץ! על הדמיון הרב בין ריצה לדיקור סיני לבע"ח

acupuncture needles on a dog and a women running

מהו הקשר בין ריצה לדיקור סיני לבעלי חיים? מדוע ריצה לאורך זמן משפיעה באותה הצורה על הגוף, אפילו שהיא לגמרי לא קשורה לדיקור? ואיך ניתן להשוות בין השפעת מורפיום להשפעת הדיקור? שלוש תובנות קצרות של אצנית חובבת ומטפלת בדיקור לבעלי חיים.

הלקוחות שלי מתחלקים לשתי קבוצות, הקבוצה הראשונה מכילה אנשים שדוקרו בעצמם ע"י מטפל בדיקור סיני והפכו לחסידי השיטה. הקבוצה השניה מכילה אנשים שלא התנסו בדיקור, אבל שמעו שהוא יכול לעזור לבעל החיים שלהם. כמובן שקל יותר להסביר ללקוחות מהקבוצה הראשונה, את התחושות המתעוררות בגוף בעקבות הדיקור. יחד עם זאת, חיפשתי דרך להסביר ללקוחות מהקבוצה השניה, איך הכלב שלהם מרגיש לאחר הדיקור. מצאתי שמתקיים דמיון רב בין השפעת הריצה להשפעת הדיקור. רוצים לדעת איך הכלב שלכם מרגיש אחרי טיפול דיקור סיני? נעלו את נעלי ההתעמלות שלכם, ובואו נצא לדרך!

אנדורפינים ודיקור סיני

בתור אצנית חובבת, אני משתדלת לרוץ 2-3 פעמים בשבוע במשך שנים. האם אני נהנית מהריצה? לפעמים יותר ולפעמים פחות, אבל אני מתמידה כי אני מכורה לתחושה שבאה בעקבותיה. תחושת ההיי שמלווה אותי לאחר הריצה לאורך כל היום ,שווה את כל המאמץ. אם אי פעם אחרי ריצה הרגשתם שאתם מסוגלים בזה הרגע לכבוש את העולם, הייתם רגועים, אופטימיים, מאוזנים, ממש מרחפים בתחושת אופוריה, סימן שהושפעתם מהאנדורפינים שהופרשו בגופכם.

האנדורפינים הם הורמונים המשתחררים לדם בזמן פעילות גופנית. הם מסייעים להתמודדות עם לחץ, מתח רגשי, דיכאון וחרדה. מחקרים מראים שאותם האנדורפינים מופרשים לדם בעקבות הדיקור הסיני, כך שאם כלבכם נראה לכם טיפה "מסטול" לאחר הדיקור זה בגלל שהוא רגוע ונינוח. האנדורפינים שהשתחררו בגופו איזנו והרגיעו אותו. כידוע, לנפש מאוזנת קשר הדוק עם בריאות הגוף. האנדורפינים אף מוכחים כמשפרי איכות שינה, וכשהכלב שלכם ישן טוב יותר יש לגופו הזדמנות ואפשרות להתאזן ולהחלים.

שיכוך כאבים

האנדורפינים דומים בשפעתם לסם המורפיום המשמש לשיכוך כאבים. בזמן פעילות ספורטיבית מופרשים פי 5 אנדורפינים לדם מאשר במנוחה, כך שאם אי פעם סבלתם מכאב מסוים, סביר להניח שהוא נעלם באורח מסתורי בזמן ובשעות שלאחר הריצה. בזמן הדיקור, מוגברת באופן משמעותי הפרשת האנדורפינים ובכך מקלה על כאבי הכלב. כשהכלב פחות כאוב ושריריו משוחררים יותר, גופו יכול להתרכז בהחלמה. מאחר ולא קיימים מחקרים רבים בתחום הדיקור הסיני לבעלי חיים, וגם ישנה מגבלת התקשורת, חשוב לבדוק מחקרים שנעשו על בני אדם, משום שאותם ניתן גם לתשאל מילולית.

בשיטוטי ברשת, נתקלתי במחקר מעניין שהשווה בין טיפול בכאב ע"י דיקור אל מול טיפול בכאב ע"י מורפיום. המחקר נערך במשך כשנה על 300 חולים שהגיעו עם כאב חריף (אקוטי) לחדר המיון, וחולקו לשתי קבוצות שוות: האחת טופלה ע"י דיקור סיני והשניה ע"י מורפיום. בקבוצת הדיקור אחוזי ההצלחה בטיפול בכאב עמדו על 92% אל מול 78% של המורפיום. מטופלי הדיקור דיווחו על ירידה משמעותית בכאב שהחלה כ-5 דק' מתחילת הדיקור בעוד שזמן ההשפעה של המורפיום היה ארוך יותר. לסיכום: קב' הדיקור הראתה הקלה משמעותית בכאב, שהופיעה מהר יותר ועם פחות תופעות לוואי מאשר המורפיום. (לינק לכתבה המלאה מקושר בתחתית המאמר.)

חיזוק המערכת החיסונית

אנשים שרצים הם בעלי מערכת חיסונית חזקה יותר, תפקודי הגוף שלהם יעילים יותר בהגנה מפני חיידקים, והתדירות שבה הם חולים היא נמוכה מאוד. הסינים מגדירים את מערכת החיסון כאנרגיית מגן (וויי-צ'י) הזורמת בגוף. מחלה יכולה להיווצר כתוצאה מפלישה של רוח, קור, חום, לחות או יובש לגוף. ככל שאנרגיית המגן תהיה חזקה יותר, כך ההתמודדות עם המחלה תהיה טובה יותר.

עצמת אנרגיית המגן תלויה גם בריאות, בטחול ובכליות . הדיקור הסיני לבע"ח מחזק את המערכת החיסונית, ומאזן איברים חלשים ע"י שימוש בנקודות דיקור המיועדות לכך. הוא מאפשר זרימה טובה של דם וחמצן בגוף, ועוזר לו להתמודד אל מול המחלה. בעלי חיים המטופלים באופן קבוע בדיקור סובלים פחות ממחלות, אלרגיות, עייפות, בעיות במערכת העיכול וחולשה.

ולסיום, אני ממליצה לכם בחום לטפל בבעל החיים בטיפול מניעתי, משום שקל יותר למנוע מחלות עתידיות מאשר לטפל בהן,בדיוק כפי שאנחנו עושים באמצעות הריצה. ואם בזכות המאמר, תהפכו לאצנים חובבים, אתם מוזמנים לבוא ולרוץ איתי:)

.

שתפו:

בפייסבוק
בטוויטר
בלינקדין
בפינטרסט

הגיבו: